Dinsdag 13 augustus is het internationale linkshandigendag. Op deze dag kun je in Schooltje Kollum in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen speciale schrijflessen volgen. Links ‘schoon’ schrijven zonder vlekkende inkt, spetters of beschadigd papier is nog best lastig. Tijdens de speciale schrijflessen leer je schrijven met een aangepaste techniek, speciale leermethoden én specifieke instructies (met een ouderwetse kroontjespen en diep blauwe inkt uit een potje…).

In de tijd van het Schooltje Kollum, omstreeks 1930, werden linkshandige kinderen gedwongen om rechts te schrijven. Dit resulteerde bijna altijd in een belabberd handschrift. Tegenwoordig weten we gelukkig beter: ook linkshandigen kunnen vlot en netjes leren schrijven. Naar schatting is momenteel zo’n acht tot dertien procent van alle mensen linkshandig. Dat zijn gemiddeld drie kinderen per klas.

Praktische informatie
De workshops vinden plaats op dinsdag 13 augustus om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur in het schooltje van het buitenmuseum en zijn bestemd voor linkshandige deelnemers vanaf acht jaar. Je kunt ieder uur voor aanvang aanschuiven in de schoolbanken, maar vol is vol! 

Met een Museumkaart kun je het museum ook bezoeken.

www.zuiderzeemuseum.nl

www.linkshandigendag.nl